Äppelraggare

Serverar: 4 portioner

Raggmunkar...med gott och intressant "pålägg".

Ingredienser

  • Äppel och russinröra
  • 2 hackade gula lökar
  • 150 g tärnat bacon
  • 1 dl russin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl vatten
  • 1 grovtärnat äpple, t ex Aroma
  • Salt
  • Mald svartpeppar från kvarn
  • Raggmunkar
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 5 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 7 medelstora skalade potatisar
  • Peppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Äppel och russinröra: Stek löken lätt och bryn bacontärningarna. Blötlägg russinen i grädde och vatten. Lägg löken och bacon tillsammans med de blötlagda russinen med grädden och koka sedan snabbt ihop till en halvtorr blandning som vänds ihop med äppeltärningarna. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    2. Raggmunkar: Vispa en smet på ägg, mjöl, bakpulver, gräddfil och salt. Finriv potatisarna och vänd ner i smeten. Stek i smör. Smaka av med salt och peppar. Servera varje raggmunk med en klick röra och gärna en krispig sallad.

    Kommentarer (1)

    05 4 februari 2010

    Tack för raggmunk receptet det blev bra med gräddfil i. Hade bara lite gräddfil så resten av mängden blev kesella och det funkade tydligen också. Röran ovanpå blev det grillad kyckling med cremé fraiche, lite grädde, svartpeppar, cayenne och sallad till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben