Äppelrispudding

Serverar: 4 portioner

En gammeldags dessert som är väldigt god och enkel att göra. Smakar gott efter en kulen höstpromenad eller som en mysig kvällsfika.

Ingredienser

  • 500 gram risgrynsgröt
  • 3 ägg
  • 1 dl standardmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 rivna bittermandlar
  • 3 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 100 gram mandel
  • 3 äpplen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka mandeln. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunnas klyftor.
    2. Blanda risgrynsgröt, ägg, mjölk, socker, mjöl, bittermandel, kanel och mandelhack. Häll smeten i en ugnsfast form. - inte för stor.
    3. Tryck ner äppelklyftorna. Grädda i ca 40-50 minuter tills puddingen stannat. Täck eventuellt med folie om ytan blir mörk.
    4. Servera gärna med lite vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben