En gammeldags dessert som är väldigt god och enkel att göra. Smakar gott efter en kulen höstpromenad eller som en mysig kvällsfika.
Ingredienser
500 gram risgrynsgröt
3 ägg
1 dl standardmjölk
2 msk vetemjöl
4 rivna bittermandlar
3 msk socker
1 tsk kanel
100 gram mandel
3 äpplen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka mandeln. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunnas klyftor.
- Blanda risgrynsgröt, ägg, mjölk, socker, mjöl, bittermandel, kanel och mandelhack. Häll smeten i en ugnsfast form. - inte för stor.
- Tryck ner äppelklyftorna. Grädda i ca 40-50 minuter tills puddingen stannat. Täck eventuellt med folie om ytan blir mörk.
- Servera gärna med lite vispad grädde.
Kommentarer (0)