Äppelsnibbar

Serverar: 16 portioner

Lätt- och snabbgjort mellanting av wienerbröd och smörbakelse. Färdigköpt smördeg ur frysdisken, några äpplen och flagad mandel är ungefär vad som behöver handlas. Kanel, socker och ägg har man väl alltid hemma.

Ingredienser

  • 4 plattor djupfryst, tinad smördeg
  • 5 syrliga äpplen
  • 2 - 3 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 ägg till pensling
  • 1 påse flagad mandel
  • Till servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Kavla ut de tinade smördegsplattorna till sin dubbla längd och flytta över två av plattorna till vattensköljd plåt. Låt plattorna vila ca 10 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Skala äpplena och riv dem grovt på råkostjärn. Fördela de rivna äpplena på de två plattorna på plåten men lämna en fri remsa deg längs kanterna. Strö sockret på de rivna äpplena och pudra över kanel.
    4. Vispa upp ägget och pensla degkanterna. Lägg på de två återstående degplattorna. Tryck ihop kanterna lätt, pricka degen med gaffel, pensla med ägg och strö över flagad mandel.
    5. Grädda längderna 10-15 minuter tills de är guldbruna och frasiga. Låt dem svalna litet och skär dem sedan i 8 trekantiga snibbar vardera. Servera dem ljumma eller lätt uppvärmda.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben