Äppeltartelängd

Serverar: 12 portioner

Frasig, spröd äppellängd som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 1 rektangulär färsk smördeg
  • 1 stora syrliga äpplen
  • 1 msk smör
  • 3-4 msk socker
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • 2 msk hackade nötter
  • Pensling och glasering
  • 1 lätt uppvispad ägg
  • 3 msk aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rulla ut smördegen och dela den mitt av på två längder. Skär sneda snitt ca 3 cm in i varje deglängd längs med långsidorna. Vik upp dessa snibbar på degen och tryck till ordentligt. Pensla kanterna med ägget.
    3. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg skivorna omlott längs mitten på smördegslängderna. Smält smöret och pensla det över äppelskivorna. Strö över socker, kardemumma och nöthacket.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. Ge marmeladen ett uppkok och pensla den het över äppelskivorna direkt då längderna tagits ur ugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben