Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Smaksätt med citronskal. Tillsätt vattnet. Blanda vetemjölet med bakpulvret. Sikta ner blandningen i smeten och rör om. Häll smeten i formen. Stick ner äppelbitarna i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Gör under tiden toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och rör ner mandelspån, socker, vetemjöl och mjölk. Värm blandningen försiktigt under omrörning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen av plattan.
Bre smeten över kakan och fortsätt gräddningen lite högre upp i ugnen tills glasyren får fin färg, ca 10 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.
Kanongod, fast jag fick ha den i ugnen lite längre för att glacyren skulle få färg.
MammaIrene27 februari 2009
Åh så god, jag hade också jag inne den längre i ugnen..... 40 min först o sedan 15 min med glasyren...
Hade ändrat lite i receptet ocskå o tog bort citronen, la till 1 1/2 tsk vaniljsocker o lika mycket kardemumma.....
Det blev fantastiskt gott!!!!!!!
Kanongod, fast jag fick ha den i ugnen lite längre för att glacyren skulle få färg.
Åh så god, jag hade också jag inne den längre i ugnen..... 40 min först o sedan 15 min med glasyren... Hade ändrat lite i receptet ocskå o tog bort citronen, la till 1 1/2 tsk vaniljsocker o lika mycket kardemumma..... Det blev fantastiskt gott!!!!!!!