Äppeltoscamuffins

Serverar: 12 portioner

Härligt goda äppelmuffins som smakar mandelmassa - trots att det inte är någon sådan i.

Ingredienser

  • 2 dl fint tärnade äpplen
  • 1 st ägg
  • ¾ dl strösocker
  • 3 msk smör
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • ¾ tsk bakpulver
  • ¾ tsk vaniljpulver
  • 3 msk vispgrädde
  • Knäck/tosca
  • 3 msk sirap
  • 3 msk smör
  • 1 påse mandelspån (50 g)
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna äpplena fint.
    2. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
    3. 3. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner smör, grädde, de torra ingredienserna och äpple i smeten.
    4. 4. Klicka ner smeten i medelstora, dubbla muffinsformar. Grädda dem mitt i ugnen i 15 min. Efter att du tagit ut kakorna höjer du ugnsvärmen till 250 grader.
    5. 5. Knäck: Blanda sirap, smör och mandelspån i en kastrull. Låt blandningen småkoka i 3–5 min. Knäcken ska få lite färg och bli simmig.
    6. 6. Fördela knäcken över de gräddade kakorna och grädda dem i ytterligare 3–5 min tills knäcken lagt sig över kakan samt fått fin färg.

    Kommentarer (1)

    Receptglad 1 november 2014

    Goda och lättbakade muffins!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben