Äpplebröd

Serverar: 2 portioner

Lättbakade och goda limpor med äpplen...intressant buffébröd...

Ingredienser

  • 3-4 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1½ dl mörk sirap
  • 3-4 dl tärnade äppelbitar, med skal
  • 1 liter Filmjölk
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 150 grader.
    2. Smörj 2 avlånga brödformar, ca 1 1/2 liter.
    3. Blanda alla ingredienserna i en stor skål och fördela blandningen i formarna.
    4. Baka i mitten av ugnen i ca 70 minuter.
    5. Låt bröden kallna i formarna.
    6. Servera gärna med örtsmör.
    7. Gör eget örtsmör: blanda smör, färska kryddor, vitlök, hackade soltorkade tomater och hackad ruccola. Efter tycke och smak.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben