Äppledricka

Blir ca 1 ½ liter.

Ingredienser

  • 2 kg äpplen
  • 1 liter vatten
  • 6 dl Dansukker Råsocker eller Strösocker/liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat/liter avrunnen saft
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär äpplena i klyftor, låt kärnhus och skal vara kvar.
    2. Lägg äppleklyftorna i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock på svag värme i 15 minuter. Låt självrinna i silduk i 30 minuter.
    3. Mät saften och häll tillbaka den i grytan och tillsätt socker. Koka på svag värme i 10 minuter.
    4. Tillsätt natriumbensoatet i ett par matskedar av den varma saften som sedan hälls i saften i grytan. Om saften fryses behövs inget natriumbensoat. Häll upp äppledrickan på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben