Äppleflan

Serverar: 8 portioner

Som äpplepaj, men lite lyxigare!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 125-150 g riven mandelmassa
  • 1 dl marsán- eller vaniljkräm
  • 5-6 äpplen
  • Socker efter smak
  • Kanel efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke eller en matberedare och kör till en deg. Lägg degen i plastfolie i kylskåpet i ca 30 minuter
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Riv mandelmassan och blanda med marsán- eller vaniljkräm
    4. Tryck ut degen i en ugnssäker pajform så att den täcker botten och en bit upp på kanterna. Bred på krämen.
    5. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Sockra och krydda med kanel efter smak.
    6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills äpplena fått färg och botten och kanterna gräddats.
    7. Servera med marsánkrän, vaniljkräm eller vaniljglass.
    8. Njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben