Som äpplepaj, men lite lyxigare!
Ingredienser
5 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
125-150 g riven mandelmassa
1 dl marsán- eller vaniljkräm
5-6 äpplen
Socker efter smak
Kanel efter smak
Instruktioner
- Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke eller en matberedare och kör till en deg. Lägg degen i plastfolie i kylskåpet i ca 30 minuter
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv mandelmassan och blanda med marsán- eller vaniljkräm
- Tryck ut degen i en ugnssäker pajform så att den täcker botten och en bit upp på kanterna. Bred på krämen.
- Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Sockra och krydda med kanel efter smak.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills äpplena fått färg och botten och kanterna gräddats.
- Servera med marsánkrän, vaniljkräm eller vaniljglass.
- Njut!
Kommentarer (0)