Äpplekakebulle

Tid: 45 minuter

Fjärde resmålet i nostalgiresan. Ytterligare ett kaffebröd som mamma gjorde när vi var små.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 5 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 3 st äpplen
  • 2 msk socker
  • 2 msk kanel
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och mjölk. Häll i smeten i en smord och bröad form. Helst en rund sockerkaksform. Skala och klyfta äpplena. Stick i dem i smeten. Smält smöret och blanda sedan med socker och kanel. Häll blandningen över smeten. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter. Kontrollera att sedan att Bullen är genomgräddad.
    2. Smaklig spis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben