Äppleklubbor
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Festligt!
Ingredienser
4 små äpplen
3 dl socker
½ dl vatten
1 msk glykos
4 blompinnar , ca 15 cm
Confetti Flakes
Instruktioner
Tvätta och torka äpplena väl. Ta bort skaften och stick in en blompinne i varje äpple.
Koka socker, vatten, och glykos på hög värme. Rör om.
Prova om sockerlagen är färdig genom att doppa en pinne i lagen. Sockerlagen på pinnen ska bli som glas och kunna brytas av, då den är klar.
Doppa ner och snurra äpplena i lagen. Rulla äpplena i flakes. Det gäller att vara snabb i detta moment för sockerlagen stelnar snabbt.
Låt äpplena svalana på en plåt.
Mitt tips: Håll äpplena svala, då de smälter och blir rinniga i värmen. Ta fram vid servering, gärna nedstuckna i en vas.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!