Äppleklubbor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Festligt!

Ingredienser

  • 4 små äpplen
  • 3 dl socker
  • ½ dl vatten
  • 1 msk glykos
  • 4 blompinnar , ca 15 cm
  • Confetti Flakes
  • Instruktioner

    1. Tvätta och torka äpplena väl. Ta bort skaften och stick in en blompinne i varje äpple.
    2. Koka socker, vatten, och glykos på hög värme. Rör om.
    3. Prova om sockerlagen är färdig genom att doppa en pinne i lagen. Sockerlagen på pinnen ska bli som glas och kunna brytas av, då den är klar.
    4. Doppa ner och snurra äpplena i lagen. Rulla äpplena i flakes. Det gäller att vara snabb i detta moment för sockerlagen stelnar snabbt.
    5. Låt äpplena svalana på en plåt.
    6. Mitt tips: Håll äpplena svala, då de smälter och blir rinniga i värmen. Ta fram vid servering, gärna nedstuckna i en vas.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben