Detta receptet har jag fått via tuperware, men jag var tvungen att dela med mej av det, det är så smaskigt.
Ingredienser
5 röda äpplen
100 g smör
1,75 dl (100 g) farinsocker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 paket smördeg
50 g mandel- och hasselnötsspån
50 g hackad, mörk choklad
2,5 dl crème fraiche
1 dl mjölk
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 º, tärna äpplena. Häll smör, farinsocker, kanel och vaniljsocker i en skål, tillaga i micron 750 w i 1 min. Häll det varma innehållet i en skål , blanda med äpple tärningarna. kavla ut degen till en rektangel (40 x 30 cm. Täck mitten av den utkavlade degen från kant till kant med äppletärningar. Strö choklad, mandel- och hasselnötsspån över äpplena. Vik degen över äpplena, så att det liknar en "stång". Sätt ihop ändarna så att det bildas en krans. Lägg kransen i en smord form, pensla med mjölk .
Grädda i 25 min tills kransen är gyllenebrun. Servera kakan med crème fraiche och mandel- och hasselnötsspån.
- Eller vaniljglass/vaniljsås
Kommentarer (0)