Äpplekrans

Detta receptet har jag fått via tuperware, men jag var tvungen att dela med mej av det, det är så smaskigt.

Ingredienser

  • 5 röda äpplen
  • 100 g smör
  • 1,75 dl (100 g) farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 paket smördeg
  • 50 g mandel- och hasselnötsspån
  • 50 g hackad, mörk choklad
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 º, tärna äpplena. Häll smör, farinsocker, kanel och vaniljsocker i en skål, tillaga i micron 750 w i 1 min. Häll det varma innehållet i en skål , blanda med äpple tärningarna. kavla ut degen till en rektangel (40 x 30 cm. Täck mitten av den utkavlade degen från kant till kant med äppletärningar. Strö choklad, mandel- och hasselnötsspån över äpplena. Vik degen över äpplena, så att det liknar en "stång". Sätt ihop ändarna så att det bildas en krans. Lägg kransen i en smord form, pensla med mjölk . Grädda i 25 min tills kransen är gyllenebrun. Servera kakan med crème fraiche och mandel- och hasselnötsspån.
    2. Eller vaniljglass/vaniljsås

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben