Äpplemarängkaka

Serverar: 8 portioner

Det finns mängder av recept på äpplekakor, men det här är ett av de absolut bästa. En mycket saftig botten med ett underbart marängtäcke är hemligheten.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 + 1½ dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2-3 äpplen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj formens kanter.
    2. Separera tre av äggen. Vispa samman det sista ägget med äggulorna och tillsätt 2 dl socker. Vispa tills det är vitt och pösigt.
    3. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Smält smöret och rör ner det i smeten. Häll sedan smeten i formen.
    4. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Stick ner äppleskivorna i smeten. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
    5. Under tiden kakan är i ugnen, vispa äggvitorna till ett fast skum. Häll försiktigt ner 1½ dl socker medan du fortsätter att vispa tills smeten blir lite glansig.
    6. Ta ut kakan ur ugnen och klicka genast över marängen. Ställ in kakan direkt i ugnen igen och grädda i ytterligare 15 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben