Äpplemazarin

Serverar: 12 portioner

Underbar kaka med saftig mazarinfyllning! Om du inte vill ha äpple i kakan går det bra att byta ut dem mot vilken frukt du vill.

Ingredienser

  • Deg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 50 g sötmandel
  • 3 bittermandlar
  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • ¾ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 syrliga äpplen
  • Instruktioner

    Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen, gärna i matberedare. Kör tills degen bildar en boll, inte längre. Låt vila svalt minst 30 min. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skålla och skala mandeln. Låt den torka. Riv potatisen. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje. Mal mandeln. Rör ner potatis och mandel i smeten. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd snabbt ner det i smeten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Skala och klyfta äpplena och stick ner dem i fyllningen. Grädda kakan i 175º i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt svalna. Servera kakan med en klick vispad grädde.

    Kommentarer (1)

    bikbok 11 september 2009

    Låter väldigt gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben