Äpplemosbullar

Serverar: 25-30 portioner

Smaka som äpplemunkar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl mjölk
  • 4 krm salt
  • 6 msk vit sirap
  • 7- 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2-3 dl äppelmos
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • Mandel hackad el. flingor
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet och häll på mjölken. Häll över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt salt och sirap. Blanda i mjölet lite i taget med maskin eller för hand. Klicka ut degen i bullformar. Ställ dem på en plåt. Gör en grop i mitten på bullarna. Smaksätt äppelmoset till fyllningen med vaniljsocker. Lägg på fyllningen i gropen på bullarna. Låt jäsa i 30-40 minuter utan bakhanduk eftersom fyllningen är kladdig. Pensla ev. bullarna med uppvispat ägg. Strö över hackad mandel och pärlsocker efter smak.
    2. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter. Låt dem kallna utan bakduk på galler. Bullarna går med fördel att frysa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben