Äpplepirog

Serverar: 20-30 portioner

Långpannekaka.

Ingredienser

  • 4½ dl socker
  • 9 dl vetemjöl
  • 2¼ tsk bikarbonat
  • 6¾ dl filmjölk
  • Äppelklyftor
  • Kanel
  • Socker
  • Mandel ev
  • Nötter ev
  • 50 - 100 g margarin
  • Sås
  • 2 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Garnering
  • 1 blockchokladkaka
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna först. Tillsätt filmjölken. Smörj och bröa en långpanna. Bred degen i långpannan. Äppelklyftor lägges på smeten sedan har man på kanel, socker och hackad mandel eller nötter. Det smälta margarinet hälls över.
    2. Gräddas i 200 grader i 20 - 25 min fals 2 - 3 i ugnen.
    3. Koka ingredienserna till såsen i 8 - 10 min. Häll den heta såsen över den heta kakan. Låt kallna. Smält chokladkakan och bred den över kakan. Skär kakan i rutor då chokladen har stelnat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben