Äpplesnittar

Gott vetebröd

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 3 dl äpplemos
  • 2 msk kanel
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vaniljkräm
  • Pärlsocker till garnering
  • Instruktioner

    Smält smöret Häll i mjölken och värm till fingervarmt Lös upp jästen i degspadet Tillsätt socker och kardemumma Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner Arbeta degen väl och låt jäsa 40 min Dela degen i fem delar Kavla ut varje del till plåtlånga längder ca 25 cm breda Fördela smöret längs mitten och därefter äpplemos, kanel och socker Vik långsidorna omlott mot mitten Lägg på plåt med skarven nedåt Jäs till dubbel storlek Tryck till längs hela mitten och lägg en sträng vaniljkräm där Pensla med ägg Strö över pärlsocker Grädda i 200 grader 12-14 min Ringla ev över florsockerglasyr när längderna kallnat

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben