Äpplewienerbröd

Serverar: 25 portioner

Dessa frasiga, hemmagjorda wienerbröd har en läcker smak av äpple och kanel. Den härligt nötiga smaken kommer från hackade mandlar.

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 300 g smör
  • 1 pkt jäst, 50 g
  • 2½ dl kall mjölk
  • ½ dl socker
  • Fyllning
  • 3 dl äpplemos
  • 1 tsk kanel
  • 50 g hackad mandel
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Ca 25 g hackad mandel
  • Tillbehör
  • Bakformar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjölet med 200 g smör. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt sockret.
    2. Rör ner degvätskan i mjölblandningen och arbeta ihop allt till en deg. Kavla ut degen till en rektangel.
    3. Hyvla 50 g smör över degen och vik den på mitten. Kavla ut degen igen. Hyvla över resterande 50 g smör, vik på mitten och kavla ut den än en gång till en ca 70x20 cm stor rektangel.
    4. Bred äpplemoset jämnt över degplattan. Strö därefter på kanel och hackad mandel.
    5. Rulla samman från långsidan. Skär sedan rullen i 25 bitar och lägg bitarna i formarna. Låt dem jäsa två timmar. Sätt ugnen på 250 grader.
    6. Pensla wienerbröden med uppvispat ägg och strö över den hackade mandeln. Grädda 7-8 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben