Äppleyoghurtbröd

Serverar: 1 portioner

Smidigt

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor havssalt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 rivet äpple el. äppelmos
  • 3 msk honung
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner yoghurt, äpple/äppelmos, honung och nötter. Blanda ordentligt.
    2. Häll smeten i en avlång form klädd med bakpapper.
    3. Grädda i 175 grader ca 1 timma 20 minuter. Ta ur brödet ur formen och låt vila i bakduk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben