Ättiksflundror

Serverar: 3-4 portioner

Att man kan lägga in stekt strömming i ättika tillsammans med lök och kryddor är välkänt. Men att göra det med stekta flundror är kanske mindre vanligt. Det går precis lika bra med flundror och stekta abborrar som med stekt strömming, och det blir minst lika gott! Nu behöver både flundror och abborrar lite längre tid för att dra till sig av smakerna i lagen än vad strömmingen behöver, man kan ju provsmaka efter ett par dygn om det har tagit smak av lök och kryddor. När det väl är dags för servering så brukar det ha en strykande åtgång, på sin höjd är det bara ättikslagen som blir kvar!

Ingredienser

  • 4 stekta flundror
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 2 tsk hel kryddpeppar
  • 2 tsk hel vitpeppar
  • Lag
  • 5 dl vatten
  • 8 msk ättiksprit
  • 6 msk socker
  • Koka upp lagen och låt den kallna
  • Instruktioner

    1. Skiva lök och morot.
    2. Grovkrossa pepparkornen i mortel.
    3. Lägg ett lager med lök, morot och kryddor i botten på en skål, lägg två av flundrorna ovanpå.
    4. Varva lök och flundror i en skål med krossad peppar.
    5. Häll på lagen.
    6. Ställ kallt i 2-3 dygn.
    7. Avnjut till frukostsmörgåsen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben