Äventyrs-pannbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En del av ingredienserna här kanske kan vara lite svåra att få tag på, i alla fall året runt. Men med hjälp av fantasin går det bra att ersätta dem och få ett bra resultat i alla fall. Resultatet blir en riktig proteinbomb, fettsnål och smakfull.

Ingredienser

  • 250 g lammfärs
  • 2 dl skalade torkade bondbönor
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 5-6 msk klippt gräslök
  • 2 msk torkad mynta
  • 2 rivna vitlökslyftor
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka upp en liter vatten och slå den över bondbönorna. Låt stå en timme. Häll av vattnet och koka bönorna utan salt 30-40 minuter eller tills de känns mycket mjuka. Häll av överblivet vatten. Lägg lammfärs, kokta bönor och ägg i en matberedare och kör tills det är välblandat. Tillsätt salt, vitlök, gräslök, mynta och svartpeppar och blanda om igen. Tillsätt till sist kikärtsmjölet och blanda ytterligare en minut eller två. Klicka smeten till pannbiffar i en stekpanna och stek några minuter på varje sida. Servera med potatismos och en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben