Agnetatårta

Serverar: 10 portioner

En favorit sen jag var liten.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 äggvitor
  • 1 1/4 dl socker
  • 125 g mald sötmandel
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grädde
  • 75 g margarin
  • Garnering
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda mandeln med sockret och vänd ner det i vitorna.
    2. Häll i en välsmord och bröad form med avtagbar kant. Grädda botten i 20-25 min på 175 grader.
    3. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Bred den kalla krämen över den kalla kakan. Garnera tårtan med vispgrädden.

    Kommentarer (1)

    marfo133 23 februari 2011

    Den här tårtan är också min favorit sedan jag var barn och växte upp i Ockelbo, där tårtan ursprungligen kommer från. Fast jag kan avslöja att det här inte är det riktiga receptet... :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben