Aiolipotatis

Serverar: 4 portioner

En god och lättgjord tapasrätt.

Ingredienser

  • 4 medelstora potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Persilja
  • Till aiolin
  • 1 ägg
  • 3 dl olivolja
  • Juice från en pressad citron
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Aiolin: Lägg ägget i en skål med nypa salt tillsätt långsamt oljan samtidigt som du vispar våldsamt. När du får en blandning tjocknat, tillsätt citronsaft. När majonnäs är klar tillsätt pressad vitlök under omrörning.
    2. Potatisen: Tvätta potatisen. Fyll en kastrull rikligt med vatten, koka potatis med skalet på.
    3. När färdig kokt låt dem svalna och skala sedan bort skalet och skärs i stora tärningar.
    4. Blanda potatisen i en skål med en del av aiolin och spara resten. Hacka persilja fint.
    5. Slutligen, placera potatisen på ett fat, häll över resten av aiolin och strö hackad persilja på toppen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben