En god och lättgjord tapasrätt.
Ingredienser
4 medelstora potatisar
1 vitlöksklyfta
Persilja
Till aiolin
1 ägg
3 dl olivolja
Juice från en pressad citron
Salt
Instruktioner
- Aiolin:
Lägg ägget i en skål med nypa salt tillsätt långsamt oljan samtidigt som du vispar våldsamt. När du får en blandning tjocknat, tillsätt citronsaft. När majonnäs är klar tillsätt pressad vitlök under omrörning.
- Potatisen:
Tvätta potatisen. Fyll en kastrull rikligt med vatten, koka potatis med skalet på.
- När färdig kokt låt dem svalna och skala sedan bort skalet och skärs i stora tärningar.
- Blanda potatisen i en skål med en del av aiolin och spara resten. Hacka persilja fint.
- Slutligen, placera potatisen på ett fat, häll över resten av aiolin och strö hackad persilja på toppen.
Kommentarer (0)