Ajvarbiffar

Serverar: 4 portioner

Supergod

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 2 dl mild ajvar relish
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor i olika färg
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk finstrimlad persilja
  • Instruktioner

    1. Låt havregrynen svälla i mjölk ca 10 minuter. 2. Sås: Strimla lök och paprikor till såsen. Fräs dem i smör, blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll över grädde och vatten. Låt koka ca 5 minuter, salta. 3. Biffar: Blanda köttfärs, ajvar, ägg, salt och peppar med havregrynen. Arbeta färsen väl. Forma 8 biffar och stek i smör ca 3 minuter per sida. 4. Lägg ner biffarna i såsen och strö över persilja. Servera gärna med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    mammis 17 maj 2009

    denna maträtt var supergod, vi åt med god aptit hela familjen. Paprikasåsen var vääldigt god

    farmoringer 28 februari 2012

    Det här var riktigt gott. Jag använde älgfärs. Tack för receptet../ Inger

    tossan82 29 maj 2013

    Otroligt gott! Jag och sambon älskade dem och vår 15-månaders son fullkomligt slukade maten :-)

    Annelig 6 april 2016

    Helt suveränt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben