Åkerbylimpa

Tid: 1 timme 30 minuter

Det här är en av mina absoluta favoriter det har brödet äter jag gärna hur mycket som helst ut av. Det är ganska mörkt och grovt med mycket smak en annan fördel är att det är väldigt lätt att göra.

Ingredienser

  • 1 l fil eller yoghurt
  • 1-1½ dl mörk sirap
  • 5 tsk bikarbonat
  • 5 dl vetemjöl
  • 4½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl vetegroddar
  • 1½ dl vetekli
  • 1½ dl havregryn
  • Russin eller solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Gegga i hop allt till en väldigt kletig smet.
    2. Smörj 2 avlånga brödformar. Häll i smeten och grädda långt ner. Lägg folie över sista stunden om de blir för mörka.
    3. Grädda i ca 1 timme kanske lite mer i 200 grader.

    Kommentarer (1)

    carinarosita 31 augusti 2011

    Så enkelt åh så underbart gott !!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben