Åkes friska smörgåstårta

Recept från alliansen, nu är det folkpartiets tur med en frisk, jättegod smörgåstårta. Man kan göra bara en halv tårta också, halvera då ingredienserna.

Ingredienser

  • 2 pkt Polarkaka, 4 runda kakor
  • 1 pk bredbar leverpastej, original utan tillsats
  • Finhackad smörgåsgurka, efter behag
  • 1 pk Kavlis bredbara smältost, 7%
  • 1 burk konserverade mandariner, skurna i minde bitar
  • 2 dl grädde
  • 1-2 dl lättmajonnäs
  • 100 g hackad bayonneskinka
  • Dekoration
  • Strimlad isbergssallad
  • Delade cocktailtomater
  • Gurka
  • Blå eller röda vindruvor
  • Ägg
  • Räkor
  • Citronmajonnäs på äggen så att räkorna stannar där de ska
  • Ev laxrosor
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1: Lägg ut en rund polarkaka. Blanda leverpastejen med den hackade smörgåsgurkan, man kan blanda lite ovispad grädde i leverpastejen så går det lättare, bred på lock 1. Lägg på lock 2 av en rund polarkaka.
    2. Fyllning 2: Blanda Kavli´s smältost med de hackade mandarinerna, bred blandningen på lock 2. Lägg på lock 3 av en rund polarkaka.
    3. Fyllning 3: Vispa 2 dl grädde, rör ner majonnäsen, smaka er fram hur kraftig majonnässmak ni vill ha. Tag undan lite mindre än hälften av grädd- och majonnäsblandningen till lock 4. I resten av gräddblandningen rör du ner den hackade skinkan, bred blandningen på lock 3. Lägg på lock 4 av en rund polarkaka.
    4. Fyllning 4: Tag den undanlagda gräddblandningen och bred på sista kakan. Dekorera efter tycke och smak, låt tårtan stå ett tag, ät sedan och njut.
    5. Det blev mycket lock hit och lock dit, jag hoppas ni förstår min enkla beskrivning, jag blev som en virr höna första gången jag gjorde det här receptet (orginalet är inte mycket bättre än mitt).

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben