Akvavitsill

En klar sill är ett måste

Ingredienser

  • 6 urvattnade saltsillar
  • 4 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl ättiksprit
  • 4 ½ dl strösocker
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk stött koriander
  • 1 tsk gult senapsfrö
  • 4 hela nejlikor
  • 1 tsk stött kryddpeppar
  • 1 rödlök (grovhackad)
  • 1 rödlök
  • 2 schalottenlök
  • 1 bit purjolök
  • 1 morot
  • 4 cl akvavit
  • Olja
  • Instruktioner

    Koka ingredienserna till lagen. Låt lagen puttra i 10 minuter. Låt kallna. Skala och hacka rödlök, schalottenlök och purjolöken. Varva filéerna med löksorterna och häll den kalla lagen över och akvaviten. Täck över och ställ kallt i 3-4 dygn. Skär upp sillen ioch dekorera med hackad rödlök och skivad morot. Häll över lite lag och några droppar akvavit till. Några droppar olja gör sillen härligt blank.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben