Ålandspasta.

Serverar: 4-6 portioner

Jag var på en ålandskryssning och åt då en jättegod pastarätt som jag sedan försökte göra när jag kom hem och familjen tyckte om den jättemycket så den gör jag ofta nu.

Ingredienser

  • 4 hg fläskfärs, mager
  • 1 pkt bacontärningar
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förpackning keldagrädde / mildagrädde el dyl. Valfri fettmängd
  • 1 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • grovmalen svartpeppar, ganska mycket
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    Hacka lök och pressa vitlöken, fräs ihop med fläskfärs och bacontärningar, något fett behövs inte. När detta är ihopbrynt slå på grädden, soja, balsamvinäger, svartpeppar, buljongtärningen och paprikapulvret. Låt allt koka ca 15 min. Koka under tiden pasta som man sedan blandar ihop med såsen. Servera med riven ost om så önskas.

    Kommentarer (4)

    annis70 14 mars 2010

    Hej sojjan! Du skriver i receptet at det ska vara en förpackning Kelda-sås i.Men du har inte skrivit vilken sort,bara valfri fettmängd på såsen.Skulle vara tacksam för svar :)

    Sojjan 16 mars 2010

    Hej annis. Det är en förpackning med "vanlig" grädde som ska vara i Ålandspastan. Lycka till om du provar receptet.

    annis70 17 mars 2010

    Tack ska testa den imorgon till middag.Men byter nog ut fläskfärsen mot nötfärs.:)

    annis70 21 mars 2010

    Hej igen! din rätt blev helt klart godkänd.Kommer göra den igen/tack för receptet :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben