Alaskabakelse

En perfekt dessert.

Ingredienser

  • 20 cm tjocka päron skivor
  • 1 tsk smör
  • 1 krm kardemumma
  • 1 äggvita från ett litet ägg
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl frysta hallon
  • 2 bitar lätt glass á 50 g
  • 1 tsk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek päronskivorna halvmjuka i smör och kardemumma.
    2. Vispa äggvitan till ett hårt skum med en ren visp i en ren skål.
    3. Tillsätt florsockret och fortsätt att vispa tills marängen är tjock och blank.
    4. Fördela hallonen på päronskivorna, lägg på glassen och bred marängsmeten runtom så den täcker glassen helt.
    5. Strö på mandel och grädda högt upp i ugnen 2-3 minuter tills marängen har fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben