Albansk/Bosnisk Lang

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket god kräm att doppa varmt, krispigt bröd i. Kan inte beskriva hur otroligt gott det är!!! Jag brukar använda en tom pepparkaksburk eller liknande att laga (lang) i. Förvara (Lang) i kylskåpet högst 1 vecka.

Ingredienser

  • 2 st starka paprikor, 1 röd och 1 grön
  • 500 g vanlig filmjölk
  • 1 msk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 dl crème fraiche
  • 2-3 dl keso
  • ½ gurka
  • Instruktioner

    1. Stek (grilla) paprikorna på en spisplatta på högsta värme. När dom fått ett svart/brunt skal skölj då under kallt vatten. Skala av skinnet på paprikorna.
    2. Blanda alla ingredienser i bunken, lägg sedan i paprikorna hela, eller dela dem i bitar. Gör samma sak med gurkan, skär den i 1 cm tjocka tärningar. Tycker man inte om starkt så går det även bra med vanliga paprikor.
    3. Använd ditt favorit bröd att doppa i. Jag brukar dricka te till. :)

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben