Alexandra´s LCHF Vanilj & Chokladmos

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ett jättegott recept på en dessert med choklad varvat med vanilj. Testa och skriv gärna omdöme!

Ingredienser

  • Vaniljparfait
  • 2 äggulor
  • ½ dl Sötningsmedel
  • ½ vaniljstång
  • 1 ½ dl vispgrädde med hög fetthalt
  • Chokladen
  • ½ dl Sötningsmedel
  • 1 ½ dl vispgrädde hög fetthalt
  • 50 g mörk choklad, 86% kakao
  • 2 äggulor
  • 20 g finhackad choklad
  • Instruktioner

    1. Vaniljparfait: Skär tvärs igenom vaniljstången och skrapa ur innehållet. Vispa äggulor, vanilj och sötningsmedel vitt och fluffigt. Vispa grädden och häll i smeten där i.
    2. Chokladen: Smält chokladen i vattenbad. Vispa äggulor och sötningsmedlet vitt och fluffigt. Vispa grädden och häll i smeten när chokladen svalnat. Ställ in i frysen i minst 5 timmar. Strö på lite chokladflingor vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben