Alexandriakakor

Serverar: 20 portioner

Alexandriakakor är en av det äldsta kakor som hittats. Med de är still going strong. Otroligt lätta att göra och väldigt mumsiga.

Ingredienser

  • 100 g skållad mandel, valnötter och hasselnötter
  • 2 dl sesamfrön, 120 g
  • 1 ½ dl flytande honung , 200 g
  • Bakplåtspapper
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka nötter och mandlar. Blanda sesamfrön med mandel- och nöthacket i en långpanna och rosta i ugnen i ca 10 min tills det fått fin färg. Rör om några gånger.
    3. Koka upp honungen i en kastrull och låt koka 7 min. Rör sedan ner sesam- och nötblandningen och blanda väl.
    4. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper och skär i bitar när det kallnat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben