Allianskringlor

Serverar: 15 portioner

Spröda kringlor som kan frysas i ca 1 månad. Mandeln kan uteslutas, öka då mängden pärlsocker.

Ingredienser

  • 2 plattor fryst smördeg
  • Mördeg
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 ½ msk florsocker
  • 1 liten äggula
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 2 tsk kanel
  • Garnering
  • 2 msk hackad mandel
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader c
    2. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen och låt den vila 30 min i kylskåpet Låt smördagsplattorna tina och kavla ut dem i rektanglar 20x30 cm Pensla den ena smördegsplattan med vispat ägg. Strö över kanel och socker , som först blandats. Kavla ut mördegen till samma storlek och lägg den ovanpå smördegsplattan. Strö över kanel- och socker blandningen. Lägg den andra smördegsplattan överst. Platta lätt ihop hela degkakan med kavel. Ställ kallt i ca 10 minuter så att den stelnar. Sporra 1 ½ cm breda remsor på långsidan av degen, vrid remsorna till spiraler och forma till kringlor. Doppa först kringlorna i uppvispat ägg (resten av ägget från fyllningen) och därefter i i hackad mandel och pärlsocker. Lägg kringlorna på bakplåtspapper på en plåt och ställ kallt i 1 timme. Grädda kringlorna i 18-20 minuter mitt i ugnen. Lossa dem och låt kallna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben