Allsångsmacka

Serverar: 4 portioner

Recept av Mat-Tina

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 dl färdig pesto
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 stark korv, t ex chorizo
  • 3 sardeller
  • ½ dl svarta oliver
  • ½ dl parmesanost
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 2 msk kesella
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 valfria småbröd, t ex ciabatta
  • 4 msk solrosfrön
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 ask ruccola
  • Instruktioner

    1. Pensla kycklingfiléerna med pesto. Salta och peppra. Baka i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
    2. Sås: Finhacka korven och sardellerna, hacka oliverna och riv parmesanosten. Blanda med resten av ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och svartpeppar.
    3. Dela småbröden men skär inte igenom helt utan låt dem sitta ihop i långsidan. Bred sås på båda sidor av snittytan på bröden. Rosta solrosfrön och sesamfrön i en het panna, strö över. Lägg på lite ruccola. Skiva kycklingfiléerna och fördela på smörgåsarna. Lägg ihop mackan. Servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben