Mycket godare än jag trodde det skulle vara, en lite annorlunda fiskrätt.
Ingredienser
5-6 äpplen
3 gula lökar
8 medelstora torsk- (eller hoki-) filéer (ca 800 g)
Salt
Peppar
4 dl grädde
2 dl mjölk
Knappt 1 dl ketchup eller chilisås
Riven ost
Instruktioner
- Tärna äpplena, hacka löken och sprid ut detta i botten av en smord långpanna. Skölj och torka (om de är färska) fiskfiléerna och lägg dem ovanpå. Salta och peppra.
Blanda grädde, mjölk och ketchup och häll över.
Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 220-225 grader ca 30 minuter.
- Servera med pressad potatis och en sallad.
Kommentarer (1)
Provade detta lite originella recept idag och de flesta i familjen gav tummen upp. Jag ska få göra det fler gånger i alla fall. Jag blandade ketchup och chilisås men nästa gång ska jag bara ta chilisåsen, det blir nog mer smak med den. Det var en lite spännande kombination detta med äpplen, lök och fisk. Jag gjorde potatismos till.