Almgrens äppeltorskfilé

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket godare än jag trodde det skulle vara, en lite annorlunda fiskrätt.

Ingredienser

  • 5-6 äpplen
  • 3 gula lökar
  • 8 medelstora torsk- (eller hoki-) filéer (ca 800 g)
  • Salt
  • Peppar
  • 4 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • Knappt 1 dl ketchup eller chilisås
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Tärna äpplena, hacka löken och sprid ut detta i botten av en smord långpanna. Skölj och torka (om de är färska) fiskfiléerna och lägg dem ovanpå. Salta och peppra. Blanda grädde, mjölk och ketchup och häll över. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 220-225 grader ca 30 minuter.
    2. Servera med pressad potatis och en sallad.

    Kommentarer (1)

    Josses 9 januari 2012

    Provade detta lite originella recept idag och de flesta i familjen gav tummen upp. Jag ska få göra det fler gånger i alla fall. Jag blandade ketchup och chilisås men nästa gång ska jag bara ta chilisåsen, det blir nog mer smak med den. Det var en lite spännande kombination detta med äpplen, lök och fisk. Jag gjorde potatismos till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben