Alpenmakaronen

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ett enkelt och gott recept från en liten Alp restaurang högt uppe i de Schweiziska bergen

Ingredienser

  • 500 g stora makaroner, går bra med vilken sorts pasta som helst till och med bruten spagetti
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk fet helst
  • 3 dl ost, helst lite fet halvmjuk ost, typ getost eller en smakrik ost av valfri sort, dock ej mozzarella
  • 300 g fläsk, lättrökt, rimmat eller luft torkat
  • Salt
  • Peppar
  • 25 g smör
  • Instruktioner

    1. Koka pastan aldente, sila bort vattnet. Skär fläsket i strimlor. Riv eller skär osten i tärningar eller stavar. Vispa grädden löst.
    2. Smält smöret och bryn fläsket nästan knaperstekt, häll i mjölken låt koka upp och lägg i osten och låt den smälta, rör om hela tiden och blanda sedan i pastan rör om och häll i grädden rör om varsamt så att allt blandas och kokar upp.
    3. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt på tallrik med en rejäl bit gott lantbröd.
    4. Rätten skall ätas direkt. Enkelt och vansinnigt gott, tråkigt att man inte kan köpa riktig alpost och alpgrädde i vårt land.

    Kommentarer (1)

    TriBeca 23 maj 2008

    Låter suveränt gott! Måste testas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben