Denna kaka är både god och fettsnål.
Ingredienser
2 kokta kalla potatisar
2 dl sötmandel, (130 g )
2 ägg
½ dl strösocker
50 g smör
3 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
Till formen
Smör
50 g mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en kransform, cirka 1 liters.
Bröa formen med mandelspån.
- Pressa potatisen med en potatispress. Skålla, skala och mal sötmandeln.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör matfettet mjukt i en skål. Blanda ner äggvispet i matfettet och rör om väl.
- Tillsätt mandel, pressad potatis, kakao och vaniljsocker i smeten. Häll den i formen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Stjälp upp kakan . Låt den svalna.
- Ringla eventuellt över litet smält choklad.
Kommentarer (2)
Saftig och "tung" chokladkaka, jättegod! Tack för receptet! Jag lägger in en bild som jag tog, hoppas att du tycker om den! Mvh Anna
Den här är god,