Alströmerlåda.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En god låda med kassler och potatis.

Ingredienser

  • Ca 800 g potatis
  • 4 dl god riven ost
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stött rosmarin
  • 3 dl grädde
  • Smör
  • 400 g kassler
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 gr.
    2. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Varva potatisen med 2 dl riven ost i en ugnsform. Blanda grädden med kryddorna och häll det över potatisen. Klicka på lite smör. Grädda lådan i mitten av ugnen ca 50 min. Skär under tiden kasslern i strimlor. Tag ut formen och strö kasslerstrimlorna över. Fördela resten av osten ovanpå. Grädda ytterligare ca 15 min eller tills lådan är mjuk och gyllenbrun.
    3. Garnera ev lådan med paprikaringar och hackad slanggurka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben