Amarula-parfait

Serverar: 8 portioner

En fylligt gräddig parfait smaksatt med sydafrikansk Amarula-likör och mörk choklad. Serveras med färska bär. Konsistens och smak från Amarula-likören påminner om Bailey´s, men den är något fruktigare.

Ingredienser

  • 2 st äggvitor
  • 6 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 200 g färskost, rumsvarm
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl Amarula Cream
  • Chokladkräm
  • 50 g mörk choklad, 70%
  • ½ dl Amarula Cream
  • Servering
  • 3 dl bär, t ex hallon och blåbär
  • Citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Chokladkräm: Bryt chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner rumsvarm Amarula Cream. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Rör ner färskosten. Vispa grädden. Vänd ner grädde, Amarula Cream och till sist äggvitor i äggsmeten.
    2. Skölj en avlång form, ca 1½ liter med vatten och täck insidan med plastfolie. Häll upp parfaitsmeten i formen eller 8 små portionsformar. Ringla chokladkrämen över och dra ut mönster med en kniv. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen ca 5 timmar.
    3. Ta fram parfaiten ca 10 minuter innan den ska serveras. Garnera med bär, citronmeliss eller mynta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben