Ambrosiarutor

Serverar: 25-30 portioner

Goda långpannekakor, det är ett recept som jag bakade mycket av för 10 år sen men hade tappat bort. Hittade det för några veckor sig igen.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Saften av 1 apelsin
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 4 dl florsocker
  • 3-4 msk vatten
  • 50 g syltade apelsinskal (1 påse)
  • Instruktioner

    1. Ugn: 160 grader.
    2. Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt apelsinsaft, rivet apelsinskal och matfett. Rör ner mjöl och bakpulver.
    3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda ca 35 min.
    4. Låt kakan kallna något. Rör florsocker och vatten till en slät glasyr och bred över kakan. Garnera med syltade apelsinskal. Skär i rutor.

    Kommentarer (6)

    lillawe 8 november 2008

    Jättebra och god långpannekaka. Härligt med "gamla" recept!

    jen_05 26 oktober 2010

    Jag älskar ambrosiakaka och jag tyckte dessa rutor var supergoda! Härligt saftiga med lagom mycket apelsinsmak.

    nyborjarn86 17 juli 2011

    vilken fals i ugnen? mitten? nedre?

    lizasar 4 december 2011

    Stor tack for receptet! Jag har letat mycket efter det ! Det var publicerat i en gammal Allt om Mat (1979?), angivet som Ambrosia Snittar! Det var min sons stora favoritkaka men jag hade tappat bort receptet. En fraga bara.Hur stor panna ska det vara? Lizasar

    olretass 25 februari 2012

    kan man frysa den eller?

    olretass 25 februari 2012

    den skall vi ha imorgon till kafferep!doftar ljuvlig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben