Serverar: 25-30 portioner
Goda långpannekakor, det är ett recept som jag bakade mycket av för 10 år sen men hade tappat bort. Hittade det för några veckor sig igen.
Ingredienser
250 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
Rivet skal av 1 apelsin
Saften av 1 apelsin
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
4 dl florsocker
3-4 msk vatten
50 g syltade apelsinskal (1 påse)
Instruktioner
- Ugn: 160 grader.
- Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt apelsinsaft, rivet apelsinskal och matfett. Rör ner mjöl och bakpulver.
- Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda ca 35 min.
- Låt kakan kallna något. Rör florsocker och vatten till en slät glasyr och bred över kakan. Garnera med syltade apelsinskal. Skär i rutor.
Kommentarer (6)
Jättebra och god långpannekaka. Härligt med "gamla" recept!
Jag älskar ambrosiakaka och jag tyckte dessa rutor var supergoda! Härligt saftiga med lagom mycket apelsinsmak.
vilken fals i ugnen? mitten? nedre?
Stor tack for receptet! Jag har letat mycket efter det ! Det var publicerat i en gammal Allt om Mat (1979?), angivet som Ambrosia Snittar! Det var min sons stora favoritkaka men jag hade tappat bort receptet. En fraga bara.Hur stor panna ska det vara? Lizasar
kan man frysa den eller?
den skall vi ha imorgon till kafferep!doftar ljuvlig!