Amerikanska kamben med barbecuesås
Helt underbara kamben som min fru gör, hon jobbar som kock och har fått mkt beröm för dessa, de smälter i munnen.
Receptet bygger på ugn men vi grillar även dessa på grillen på sommaren och det bästa av allt, de är så lätta att göra. Smaklig måltid!!!
Ingredienser
Kamben( kotlettben från fläskotlettraden) ca:2kg
Ribsvatten
3 liter vatten
1/2 dl liquid smoke
10 st vitpepparkorn
1 msk paprikapulver
Barbecuesås
1 1/2 dl tomatpure
1/2 dl mörk sirap
25 g smält smör
2 msk dijonsenap
1/2 dl öl
3 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 tsk farinsocker
1/2 msk worcestersås
1/2 msk soya
1 st vitlöksklyfta
1 st spansk peppar
Instruktioner
- Koka kambenen i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet blir mört och börjar att släppa runt benen. Låt kallna.
- Barbecuesås:
Koka samman alla ingredienser till en tjock sås.
Bred såsen över kambenen och stek i ugnen 200 grader, ills de får en fin färg.
- Servera med en coleslaw och friterad potatis.
Liknande recept
Kommentarer (14)
Supergott! Enkelt, tar lite tid, men sköter sig själv och blir så himelskt gott. Som du säger - köttet smälter i munnen. Barbecue såsen är kanongod! Söt av sirapen, syrlig av äppelcidervinägern och het av spansk peppar. Perfekt!
Mmmmmmmmmmmmm detta var ett superduper recept som hela familjen älskade! Lagar det även när vi har fest hemma och hittils är detta det godaste receptet vi provat! Tusen tack! Hälsningar Susanne
Mycket gott, rekommenderas!
Väldigt väldigt goda!! Hellyckad Amerikansk bbq-afton med detta recept :-)
Lagade till 2kg av dessa igår, avslutade med att mesquiteröka dem på Webern i c:a en timme vid c:a 170-180° Gjorde helt klart succé
Suveräna! Ska experimentera med lite olika bbq-såser framöver.
Gjorde succé även på årets julbord :-)
Supergott! :)
Blev mycket uppskattat hos hela familjen. Det kommer vi göra igen i sommar
Supergott. Gick hem hos både barn och vuxna.
Marinaden i kylen och skall strax börja med revbensspjällen! Detta blir spännande, låter sjukt gott!
Hoppas att det var till belåtenhet!! Förbereder själv inför morgondagens. Grillafton!!;)
Absolut jättegoda! Snåla inte med paprikan i ribs-vattnet, lägg gärna i några lagerblad också. Såsen måste dock, enligt min mening, sockras upp med ganska mycket socker för att få den riktigt söta smaken. Jag hade även i ättikssprit för mer syra. Mums!
Revbensmåndag jojo!