Amerikanska kamben med barbecuesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Helt underbara kamben som min fru gör, hon jobbar som kock och har fått mkt beröm för dessa, de smälter i munnen. Receptet bygger på ugn men vi grillar även dessa på grillen på sommaren och det bästa av allt, de är så lätta att göra. Smaklig måltid!!!

Ingredienser

  • Kamben( kotlettben från fläskotlettraden) ca:2kg
  • Ribsvatten
  • 3 liter vatten
  • 1/2 dl liquid smoke
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1 msk paprikapulver
  • Barbecuesås
  • 1 1/2 dl tomatpure
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 25 g smält smör
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 dl öl
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk farinsocker
  • 1/2 msk worcestersås
  • 1/2 msk soya
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st spansk peppar
  • Instruktioner

    1. Koka kambenen i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet blir mört och börjar att släppa runt benen. Låt kallna.
    2. Barbecuesås: Koka samman alla ingredienser till en tjock sås. Bred såsen över kambenen och stek i ugnen 200 grader, ills de får en fin färg.
    3. Servera med en coleslaw och friterad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (14)

    Milo43 2 mars 2008

    Supergott! Enkelt, tar lite tid, men sköter sig själv och blir så himelskt gott. Som du säger - köttet smälter i munnen. Barbecue såsen är kanongod! Söt av sirapen, syrlig av äppelcidervinägern och het av spansk peppar. Perfekt!

    Natalijenifer 8 december 2008

    Mmmmmmmmmmmmm detta var ett superduper recept som hela familjen älskade! Lagar det även när vi har fest hemma och hittils är detta det godaste receptet vi provat! Tusen tack! Hälsningar Susanne

    Godbrain 23 juli 2009

    Mycket gott, rekommenderas!

    keceos 7 juni 2010

    Väldigt väldigt goda!! Hellyckad Amerikansk bbq-afton med detta recept :-)

    LeguanArne 9 juli 2010

    Lagade till 2kg av dessa igår, avslutade med att mesquiteröka dem på Webern i c:a en timme vid c:a 170-180° Gjorde helt klart succé

    senorBarriga 15 november 2010

    Suveräna! Ska experimentera med lite olika bbq-såser framöver.

    senorBarriga 24 december 2010

    Gjorde succé även på årets julbord :-)

    nokon@live.se 11 november 2011

    Supergott! :)

    AMEK 25 december 2011

    Blev mycket uppskattat hos hela familjen. Det kommer vi göra igen i sommar

    lycka11 22 januari 2012

    Supergott. Gick hem hos både barn och vuxna.

    yesterday 14 februari 2012

    Marinaden i kylen och skall strax börja med revbensspjällen! Detta blir spännande, låter sjukt gott!

    nallec 17 februari 2012

    Hoppas att det var till belåtenhet!! Förbereder själv inför morgondagens. Grillafton!!;)

    Magpe027 16 augusti 2012

    Absolut jättegoda! Snåla inte med paprikan i ribs-vattnet, lägg gärna i några lagerblad också. Såsen måste dock, enligt min mening, sockras upp med ganska mycket socker för att få den riktigt söta smaken. Jag hade även i ättikssprit för mer syra. Mums!

    sundaxel 19 november 2012

    Revbensmåndag jojo!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben