Amerikatårta

Serverar: 6 portioner

Jättelätt och oväntat smarrig.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • Salt, knappt en nypa
  • 1 droppe Ättika
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 3 dl vispad grädde
  • Riven choklad, eller i nödfall Oboypulver
  • Instruktioner

    1. Häll alltihop i en bunke på en gång. Kör med elvispen tills bunken kan vändas upp och ned utan att smeten rinner ut.
    2. Häll upp i en smord och bröad form.
    3. Grädda längst ner i ugnen i 140 grader ca 1 timme och låt kallna. Till sist är det bara att ha på grädde och choklad.
    4. Gott och enkelt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben