Amerikatårta
Serverar:
6 portioner
Jättelätt och oväntat smarrig.
Ingredienser
Tårtbotten
4 äggvitor
3 dl socker
Salt, knappt en nypa
1 droppe Ättika
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Garnering
3 dl vispad grädde
Riven choklad, eller i nödfall Oboypulver
Instruktioner
Häll alltihop i en bunke på en gång. Kör med elvispen tills bunken kan vändas upp och ned utan att smeten rinner ut.
Häll upp i en smord och bröad form.
Grädda längst ner i ugnen i 140 grader ca 1 timme och låt kallna. Till sist är det bara att ha på grädde och choklad.
Gott och enkelt!
Liknande recept
Amerikatårta
3 h
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!