Amok a´la Måd

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Min variant på kambodjansk Amok

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 skivor sötpotatis
  • 2 morötter
  • 2 citronblad
  • 1 citrongräs
  • 3 dl kokosmjölk
  • Röd chili
  • Gurkmeja
  • Salt
  • Peppar
  • Koriander (eller annat kryddgrönt)
  • 2 skivor kassler
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skär och hacka alla grönsaker smått, lägg i gryta med lite olja i botten.Låt grönsakerna bli varma. Tillsätt kryddor och kokosmjölken,låt koka tills grönsakerna är nästan mjuka (tuggmotstånd). Skär kasslern i små fina kuber och lägg i grytan, låt allt bli varmt. Plocka gärna upp citronbladen, citrongräset och chilin.
    2. Strö över kryddgrönt. Kan serveras med ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben