Serverar: 4-6 portioner
Tid: 30 minuter
En frisk och matig släkting till Spagetti Carbonara. Går snabbt och lätt att göra, men upplevs som ett mustigt långkok. Godast med spagetti till men annan pasta går också bra.
Skär bacon i mindre bitar och knaperstek i en stekgryta. Lägg baconen på hushållspapper och ställ åt sidan. Häll ananas och champinjoner i en sil och spar spadet. Skär all paprika i småbitar. Fyll upp spadet med grädde så det blir 6 dl. Fräs smöret i stekgrytan ihop med baconflottet. Lägg i paprika, svamp och ananas som ni låter fräsa under omrörning. När fräset fått lite färg smular ni buljong och pudrar över mjölet. Rör om och häll på gräddblandningen, låt små koka under omrörning ca 10-15 minuter. Blanda ner baconen och smaka av med salt och peppar. Servera med spagetti eller annan pasta.
Du jag skulle vilja ge dig en 10 om det gick, men nu kör vi en klar 5 poängare.
Stort tack för ett värmande omdöme. :)
Mycket gott, jag bytte ut burkchampinjonerna mot färska champinjoner som är godare och smakar mera. Men jag saknade lök i rätten så jag tillsatte purjolök, jag är en lökälskare och vill ha det i det mesta. Tack för ett mycket gott recept! :)
Mycket gott ,kommer att göra det flera gånger.
Gott och lätt att laga. Minskade till 1 paket bacon och använde färska champinjoner. En klar favorit!
Tackar & Bugar för alla fina omdömen! :) Idén med färska champinjoner ska jag också prova nästa gång.