En lättsam sommarrätt som kan låta töntig, men den blir ack så god om man inte kör den för länge i ugnen och särskilt om man använder färsk ananas.
Ingredienser
500 g kassler
1 msk Dijonsenap
125 g riven vällagrad herrgårdsost
Svartpeppar ur kvarn
1 färsk ananas eller 1 burk ananasskivor
1 dl hackad persilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär kasslern i 1 centimeter tjocka skivor.
Bred lite senap på varje skiva och lägg ut dem omlott i en ugnsfast form. Krydda med svartpeppar.
- Lägg ananasskivorna ovanpå kasslerskivorna (om du använder färsk ananas måste du skala den och skära ut skivor själv).
Strö över osten.
- Gratinera cirka 10 minuter i ugn tills osten fått fin färg och kasslern blivit genomvarm. Servera med kokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)