Ananasgratinerad kassler med grönsakscouscous

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

God och lättlagad rätt.

Ingredienser

  • 4 skivor kassler
  • 1 liten burk krossad ananas, 227 g
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsakscouscous
  • 1 ½ dl couscous
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • ½ röd paprika
  • ½ orange paprika
  • 5 cm purjolök
  • 1 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Grönsakscouscous: Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Blanda kokt couscous, citronsaft, hackad röd och orange paprika, hackad purjolök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Lägg kasslerskivorna i en smord ugnssäker form. Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda ananas, senap, grädde, riven ost, salt och peppar. Bred blandningen över kasslern och gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter. Servera med en grönsallad till.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben