Utmärkta att ta med på utflykt. Går utmärkt att frysa. Är glutenfria!
Ingredienser
1 msk olja
2 dl vatten
1/2 pkt jäst (25 g)
1 msk fiberhusk
1/2 dl kesella (50 g)
1 msk socker
3 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas) + lite extra vid utbakningen
1 burk ananaskross (432 grams burk med 260 g fruktkött)
Till pensling
Uppvispat ägg
Instruktioner
- Ugn: 250°
- Värm vatten och olja till 37° och rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Fortsätt degsättningen med kesella, socker och det mesta av mjölmixen.
- Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa den i 35–40 minuter.
- Öppna ananasburken och låt spadet rinna av i en sil.
- Tillsätt resten av den angivna mjölmixen och arbeta ihop degen innan du skrapar ned den på bordet. Knåda degen lätt och kavla ut den i omgångar. Ta ut rundlar och välj ett mått eller en mall som är knappt 10 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåt. Fördela en dessertsked ananaskross på varje rundel och vik dem till halvmånar. Tryck till kanterna med gaffel och nagga också ovansidan med gaffel.
- Pensla pirogerna med ägg och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.
- Låt pirogerna svalna under bakduk. De kan frysas.
Kommentarer (0)