Ananassnibbar

Serverar: 25 portioner

Degen ska bara jäsa en gång, när snibbarna är utbakade. Jag tycker om allt med ananas i!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 2 msk socker
  • Ca 6 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl kokt marsán- eller vaniljkräm
  • 1 burk ananas i skivor, 560 g
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ned jästen i en degbunke. Tillsätt litet av mjölken och rör tills jästen löst sig. Häll på resten av mjölken. Blanda i matfettet, delat i mindre bitar, sockret och det mesta av mjölet. Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg.
    2. Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsyta till en fyrkant, 45x45 cm. Vik den i 3 delar. Kavla på nytt ut degen till 45x45 cm. Dela den i fyrkantiga bitar, 9x9 cm.
    3. Lägg litet av vaniljkrämen på mitten av bitarna och lägg på 3 små ananasbitar på varje. Vik upp 2 av snibbarna mot mitten. Pensla lite ägg på dem innan du trycker till degen. Låt snibbarna jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur.
    4. Pensla snibbarna med uppvispat ägg och strö ev över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250° 5 - 10 minuter. Låt snibbarna kallna utan bakduk på galler.
    5. Servera dem nybakade. Frys in det som inte går åt och tina dem i 225° eller på tiningsläge i mikrovågsugn innan de ska serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben