Ancho-madeirasås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Hos ICA var den kombinerad med viltkryddad oxfilé.

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar
  • 1 1/2 anchochili (torkad röd chilifrukt) eller ancho-style chilipulver (1 1/2 anchochili motsvarar 2 1/2 tsk ancho-style chilipulver)
  • 2 dl madeira
  • 3 dl rött vin
  • 1/2 dl konc viltfond
  • 5 dl vispgrädde
  • smör
  • salt
  • ev rå-/rörsocker och majsstärkelse (Maizena)
  • Instruktioner

    Sås: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt ancho-chili/ancho-chilipulver, madeira, rött vin och fond. Koka tills ca 1/3 återstår, det tar ca 45 minuter. Sila såsen. Tillsätt grädden och koka ihop 5-10 minuter. Smaka ev av med rå-/rörsocker och salt. Red ev såsen med majsstärkelse.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben