Anci´s Paprikastinna kycklingpanna
Ett kycklingrecept maken hittade i en matblogg i vår morgontidning som har blivit en favorit här hemma.
Ingredienser
2 kg färdigkryddade kycklinglår eller kycklingklubbor
200 g chorizo (1 förpackning)
3 paprikor i valfri färg
4-5 potatisar
1-2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Instruktioner
- Skala potatis, ansa paprika och rödlök, dela i ca 2 cm stora bitar. Lägg allt i botten på en långpanna.
Dela korven i ca 2 cm stora bitar och strö ut den i långpannan. Ringla rikligt med olivolja över allt.
- Strö över rikligt med paprikapulver (några msk), pressa vitlöksklyftorna över. Salta och krydda efter behag, kan även använda till exempel spiskummin, oregano, chiliflingor. Blanda runt alltsammans.
- Tryck ner kycklingbitarna lite här och där i blandningen och sätt in i ugnen.
- Grädda ca 50 minuter eller tills allt är klart.
- Servera det som det är eller med en god sallad, en klick yoghurt, coleslaw, en bit bröd att suga upp den fantastiska paprikaoljan som bildas i botten av. pannan.
- Ugn 225'
Kommentarer (0)